Recept
« Terug naar recepten
Munster fermier met perenchutney gerookte ganzenlever en portstroop
PT30M
Munster fermier met perenchutney gerookte ganzenlever en portstroop
Een heerlijk munster fermier met perenchutney gerookte ganzenlever en portstroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Munster fermier met perenchutney gerookte ganzenlever en portstroop te bereiden
Ganzenlever in de vriezer leggen. Schil de peren en verwijder klokhuis. Snijd de peren in kleine gelijkmatige blokjes. Verwarm de honing in een pan voeg bruine suiker en enkele druppels citroen toe. Kook hier de perenblokjes in gaar. Blus vlak voor het karameliseren af met perenbrandewijn en laat dit nog een beetje inkoken. Evt. licht binden. Kook de port in tot een stroperige massa. Snijd munster in gelijkmatige driehoekjes. Snij de ganzenlever in zeer dunne schijfjes. Dresseer alles mooi op bord.
Ronald friedel zegt:
Groet, Ronald