KookJij

Munt (mint ) jelly sauce

Een heerlijk munt (mint ) jelly sauce recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: enkele potten personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: de kerkhem
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Munt (mint ) jelly sauce te bereiden

Snij de muntblaadjes zeer fijn.
Breng de appelsap aan de kook.
Voeg de geleisuiker en het citroensap toe en laat gedurende 1 minuut koken.
De fijngehakte pepermunt-blaadjes toevoegen en nogmaals 2 minuten laten koken.
Vul glazen potjes en sluit direkt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hendrica

hendrica zegt:
Hallo Ann,

Kan het misschien zo zijn dat de appelsap 0,75 liter moet zijn i.p.v. dl?? De verhouding lijkt mij zo vreemd.:D
hendrica

hendrica zegt:
De munt jelly wordt meestal koud gegeten (in engeland), bij lamsvlees.:p
hendrica

hendrica zegt:
Hoe lang kan je de potjes munt sauce bewaren? Is ook heerlijk bij pittige kip tandori.
Puck

Puck zegt:
Eet je deze munt jelly warm of koud bij het lamsvlees?
feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
het is meer wat voor winterse gerechten....
Sandra

Sandra zegt:
Eet smakelijk