Recept
« Terug naar recepten
Nacho-schotel met guacamole
PT30M
Nacho-schotel met guacamole
Een heerlijk nacho-schotel met guacamole recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nacho-schotel met guacamole te bereiden
Snij de kip in stukjes. Laat een koekenpap warm worden en doe de stukjes kip en de helft van de gesneden uitjes er in. Als de stukjes kip bijna gaar zijn, doe je de fajita kruidenmix erbij samen met 3 eetlepels water. Dit laat je nog 5 minuten rustig doorbakken.
Ondertussen maak je de guacamole. Pureer de avocao's en voeg de andere helft gesneden uitjes en de guacamole-mix toe. Voeg vervolgens wat zure room toe. Je kunt ook nog wat zout en peper en knoflook toevoegen, je kunt even proeven of je dat nodig/lekker vindt.
Nu kun je de borden gaan maken. De nacho-schotel maak je in de vorm van 'laagjes'. De volgorde van de laagjes is:
-Nachos (onderste laag)
-Tomatensalsa
-Geraspte kaas
-Nachos
-Kip
-Geraspte kaas
-Nachos
-Veel geraspte kaas (bovenste laag)
Zet dit bord net zo lang in de magnetron totdat alle kaas helemaal gesmolten is en... smullen maar! Serveer de guacamole bij de nacho-schotel.
Dit is een simpele variant, maar je kunt eindeloos variëren met dit recept. Om het wat pittiger te maken kun je bijvoorbeeld wat jalapenopepers toevoegen. Ook kun je mais, verse koriander en paprika toevoegen. En in plaats van kant en klare tomatensalsa kan je ook zelf verse salsa maken!
Ondertussen maak je de guacamole. Pureer de avocao's en voeg de andere helft gesneden uitjes en de guacamole-mix toe. Voeg vervolgens wat zure room toe. Je kunt ook nog wat zout en peper en knoflook toevoegen, je kunt even proeven of je dat nodig/lekker vindt.
Nu kun je de borden gaan maken. De nacho-schotel maak je in de vorm van 'laagjes'. De volgorde van de laagjes is:
-Nachos (onderste laag)
-Tomatensalsa
-Geraspte kaas
-Nachos
-Kip
-Geraspte kaas
-Nachos
-Veel geraspte kaas (bovenste laag)
Zet dit bord net zo lang in de magnetron totdat alle kaas helemaal gesmolten is en... smullen maar! Serveer de guacamole bij de nacho-schotel.
Dit is een simpele variant, maar je kunt eindeloos variëren met dit recept. Om het wat pittiger te maken kun je bijvoorbeeld wat jalapenopepers toevoegen. Ook kun je mais, verse koriander en paprika toevoegen. En in plaats van kant en klare tomatensalsa kan je ook zelf verse salsa maken!
maud en anneroos zegt: