KookJij

Nasi goreng met ananas en kipdrumsticks

Een heerlijk nasi goreng met ananas en kipdrumsticks recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nasi goreng met ananas en kipdrumsticks te bereiden

-Een pan met water opzetten en de kipdrumsticks koken met 1 bouillonblokje, wat peper en 25 gram kipkruiden, ± 20 minuutjes laten koken op middelhoog vuur.
-Met een schuimspaan de drumsticks eruit halen en in een ovenschaal doen en kruiden met de andere 25 gram kipkruiden.
-200cc Kookwater van de drumsticks eruit halen en dit in een kommetje mengen met de nasi kruiden.
-De rijst in het overige kookwater gaarkoken (eventueel water bijvoegen als dit te weinig is voor de rijst).
-Intussen de kipfilet met de spekblokjes en de ui, peper en paprikapoeder langzaam bruin bakken.
-De nasikruiden erbij doen en goed doorroeren.
-Vuur zacht zetten en met deksel op de pan 5 minuten laten trekken.
-De kipdrumsticks nu in een voorverwarmde oven zetten en bruin laten bakken in 20 minuutjes.
-De nasi/bami groenten bij het kip/spekmengsel doen en goed doorroeren.
-Het bouillonblokje verkruimelen en erbij doen.
-Deksel op de pan en 10 minuten laten stomen op half vuur.
-De rijst en knoflookplakjes erbij doen en goed doorroeren en heet laten worden.
-De ananasstukjes laten uitlekken en erdoorheen roeren.
-Serveren met de drumsticks en eventueel kroepoek.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst