KookJij

Nasi goreng

Een heerlijk nasi goreng recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nasi goreng te bereiden

Kook de rijst gaar volgens de verpakking.Meng het vlees met de smabal,de helft van de ketjap,knoflook,tl.zout,suiker en de specerijen.Verhit de olie in een wok en bak hierin het vlees.Bak ondertussen in een droge koekepan de spekjes uit en fruit de uisnippers in het uitgebakken spekvet.Schep het gebakken spek en de ui door het vlees en breng het geheel op smaak met de rest van de ketjap.Voeg de prei en de soepgroenten toe en bak ze al omscheppend 5 min.mee.Roer er de gekookte en uitgewasemde rijst er goed doorheen en bak het geheel nog 10 min.al omscheppend door.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lenhardb

lenhardb zegt:
Nasi goreng is Indonesisch, niet Chinees !;)
Lucinda.

Lucinda. zegt:
Hmm, klinkt goed ! moet vandaag voor het gezin koken en dit word zekker een knaller !:)
els

els zegt:
zeer lekker! voorzichtig zijn met de sambal!
L.van Lieshout

L.van Lieshout zegt:
Goede tip van die rijst, kies ook voor een goede lang korrelige rijst, en ik mis in het recept de kruiden, zoals koenjit, djintan en kerry, en eventueel katoembar, je kunt ook de garnalen weglaten en kiezen voor spek of ham blokjes:p
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Misschien een handige tip:Kook de rijst een dag van te voren óf 's morgens vroeg,dan heeft het de tijd gehad om goed af te koelen en dat is gemakkelijker verwerken;de nasi is dan niet klef,maar mooi rul.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
meestal let ik er op dat in het roerbak-pakket géén worteltjes is toegevoegd;lust wel wortelen ,maar vaindt het in zo'n pakket géén succes.Doch dat ligt zuiver aan mezelf,hoor,kwestie van smaak. Probeer eens i.p.v. ketjap Hoi-sin saus ,van het merk Flower Brand of van Amoy; mocht je in een toko een flesje van chinees merk kunnen krijgen,dan is dat het lekkerst. Nasi goreng is altijd een succes en deze reactie is géén kritiek,hoor,alleen aanvullende opmerking.Vr.gr. Barnara:D:D
Sjourd

Sjourd zegt:
Gerrit, heb je weleens zuurkoolstamp gemaakt?

Ik maak het alsvolg;
zuurkool 15 minuten in ananassap koken daarna de aardappelen er aan toevoegen en 10 minuten voordat de aardappelen gaar zijn de ananasstukjes erbij verder als peenstamp afmaken, smakelijk eten Gerrit, laat me het me weten wil je?
Sjourd. Voor het toetje?
Chocoladeflesjes gevuld met rumpudding.
HENNY

HENNY zegt:
dit lijkt mijn wel een lekker recept tewzen.