Recept
« Terug naar recepten
Nasi goreng
PT30M
Nasi goreng
Een heerlijk nasi goreng recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nasi goreng te bereiden
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.Meng het vlees met de smabal,de helft van de ketjap,knoflook,tl.zout,suiker en de specerijen.Verhit de olie in een wok en bak hierin het vlees.Bak ondertussen in een droge koekepan de spekjes uit en fruit de uisnippers in het uitgebakken spekvet.Schep het gebakken spek en de ui door het vlees en breng het geheel op smaak met de rest van de ketjap.Voeg de prei en de soepgroenten toe en bak ze al omscheppend 5 min.mee.Roer er de gekookte en uitgewasemde rijst er goed doorheen en bak het geheel nog 10 min.al omscheppend door.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lucinda. zegt:
L.van Lieshout zegt:
bametz-saffrie zegt:
bametz-saffrie zegt:
Sjourd zegt:
Ik maak het alsvolg;
zuurkool 15 minuten in ananassap koken daarna de aardappelen er aan toevoegen en 10 minuten voordat de aardappelen gaar zijn de ananasstukjes erbij verder als peenstamp afmaken, smakelijk eten Gerrit, laat me het me weten wil je?
Sjourd. Voor het toetje?
Chocoladeflesjes gevuld met rumpudding.
lenhardb zegt: