Recept
« Terug naar recepten
Nasi Spitskool
PT30M
Nasi Spitskool
Een heerlijk nasi spitskool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nasi Spitskool te bereiden
De kipfilets in lange repen snijden. In een marinade van 2 el ketjap, 1 el citroensap, ½ tl. ketoembar en ½ tl. djinten leggen. De spekblokjes zo klein mogelijk snijden en ook de varkenslapjes tot kleine blokjes snijden. Wok verhitten en 2 el. wokolie erin doen. De vleesblokjes hierin gaar bakken. De gemarineerde kiprepen in een grillpan leggen en om en om grillen. De pindakaas samen met de melk verhitten in de magnetron. Goed met een garde doorroeren en twee tot drie el. ketjap toevoegen. Om de saus op de juiste dikte te krijgen kun je met beetjes water toevoegen tot je het gewenste resultaat hebt bereikt. Als de saus goed is dan nog wat sambal en een tl. bruine suiker toevoegen. Het varkensvlees uit de wok halen en even apart houden. Opnieuw 2 el. wokolie in de pan doen en hierin de spitskool aanbakken. In vijf minuten de kool hard opbakken waardoor deze wat slinkt. Rijst, vlees en nasi-kruiden toevoegen en het geheel mooi opbakken. Indien nodig de satesaus nog even kort in de magnetron opwarmen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
hns zegt: