Recept
« Terug naar recepten
Nectarinetaartje
PT30M
Nectarinetaartje
Een heerlijk nectarinetaartje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wereldkeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nectarinetaartje te bereiden
Bladerdeeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 graden. Sinaasappel schoonboenen en eetlepeloranje schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. In een kom amandelspijs met vork los maken en 2 eetlepels sinaasappelsap, sinaasappelrasp en créme fraïche erdoor mengen. Nectarines wassen, droogdeppen, halveren en pit verwijderen. Elke nectarinehelft in 4 partjes snijden. Elk plakje bladerdeeg met deegroller beetje uitrollen, tot rechthoekige vorm. Spijsmengsel erover uitstrijken, 1 centimeter rand vrijlaten. Op elk plakje bladerdeeg 8 partjes nectarine dakpansgewijs neerleggen. Amandelen en suiker erover strooien. In de oven taartjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar bakken. Op 4 bordjes leggen en lauwwarm of koud serveren.