Ik wil het nieuwe-jaar starten hier op KOOKJIJ
met twentse knijpertjes.
Recept is van Oma en overgroot Oma.
Het wordt steeds weer aan de volgende generatie door gegeven. En nu geef ik het door bij KOOKJIJ !
Ik gebruik geen ouderwets ijzer,
maar met de moderne wafelijzer, overal te koop.
Veel succes met het bakken.
Recept
« Terug naar recepten
Nieuwjaars rolletjes of knijpertjes
PT10M
Nieuwjaars rolletjes of knijpertjes
Een heerlijk nieuwjaars rolletjes of knijpertjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
40 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Oma knijpertjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nieuwjaars rolletjes of knijpertjes te bereiden
Ijzer 10 min. voorverwarmen,
Boter zachtjes laten smelten ( pas op dat de boter niet bruin wordt )
Alle ingrediënten bij elkaar mixen tot een gladbeslag.
Het ijzer invetten met wat olie,
hoeft maar één keer.
Nadat men het wafelijzer heeft voorverwarmd,
bak je steeds een dessertlepel vol met deeg.
De wafeltjes worden dan zeer dun en goudgeel.
Het is heel belangrijk dat je de hoeveelheid van het recept precies aanhoud om de juiste dunheid van het deeg wordt bereikt
Tip ! Voor het goed lukken van de knijpertjes is
het belangrijk dat na het vullen met deeg,
het apparaat snel gesloten wordt en de grepen goed tezamen worden gedrukt. Door de druk word het deeg snel en gelijkmatig verdeeld en gebruind.
Warm oprollen.
Boter zachtjes laten smelten ( pas op dat de boter niet bruin wordt )
Alle ingrediënten bij elkaar mixen tot een gladbeslag.
Het ijzer invetten met wat olie,
hoeft maar één keer.
Nadat men het wafelijzer heeft voorverwarmd,
bak je steeds een dessertlepel vol met deeg.
De wafeltjes worden dan zeer dun en goudgeel.
Het is heel belangrijk dat je de hoeveelheid van het recept precies aanhoud om de juiste dunheid van het deeg wordt bereikt
Tip ! Voor het goed lukken van de knijpertjes is
het belangrijk dat na het vullen met deeg,
het apparaat snel gesloten wordt en de grepen goed tezamen worden gedrukt. Door de druk word het deeg snel en gelijkmatig verdeeld en gebruind.
Warm oprollen.
Mijn kookverhaal (mia Elsjan)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Gea Bruining zegt:
Fijn dat je "terug" bent op KookJij!
Ik wens je een heel goed verder herstel toe en zie je kookkunsten weer tegemoet!
Lieve groetjes van Gea
Mia zegt:
Ben nu weer thuis en probeer dan ook weer bij Kookjij recepten te plaatsen :)
Dit zal dan ongeveer over 2 weken gaan. Proberen....
Zien wat het gaat worden........:)
Vriendelijke groetjes..Mia.
Marti zegt:
Wim Waanders zegt:
Mijn baktempo was te laag om iedereen steeds weer te voorzien.
Martha zegt:
Wim Waanders zegt:
Super lekker;)
mia7 zegt:
Mag ik het dressing recept op KookJij plaatsen ?
Martha zegt:
mia7 zegt:
@Warring, dank je wel voor het recept!!
Citroenolie voor knijpertjes. Dit is nieuw voor mij. Ik ga het maken, maar nu niet .
Druk,druk,druk.
Ik ben heel erg blij met dit dressing recept. Heel erg bedankt G. Warring:)
Grt Mia
Martha zegt:
een goed en gezond 2014 allemaal.
groetjes Martha.