Recept
« Terug naar recepten
No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers
PT20M
No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers
Een manier om je overgebleven gourmet vlees en groenten te redden van
de kliko kan heel makkelijk door ze te roerbakken. Het maakt hierbij niet uit
of je verschillende soorten vlees hebt. Als je lapjes hebt snij ze dan wel
eerst even in reepjes.
De groenten die ik heb gebruikt zijn; ui, paprika en (kastanjes)champignons
maar hiermee is natuurlijk ook nog genoeg te variëren. Ik heb ook nog een
handvol cashewnoten toegevoegd.
Verder heb ik wat woksaus (Hoisin) toegevoegd en die is heel goed te
vervangen door een mengeling van ketjap, oestersaus, vissaus en bruine
suiker.
Als je het wat pittiger wilt hebben kun je een (halve) rode peper of een
schepje sambal toevoegen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe No Waste: wokpannetje van gourmet leftovers te bereiden
- Verwarm olie in een wok en wok hierin de ui en knoflook.
- Voeg de reepjes vlees toe en roerbak ze enkele minuutjes.
- Doe dan de paprik en champignons erbij en roerbak het weer enkele minuten, de paprika mag nog knapperig zijn maar de champignons moeten wel gaar zijn. Even proeven dus.
- Voeg dan de woksaus en de cashewnoten toe en meng alles goed door elkaar.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met rijst of noedels erbij.