Recept
« Terug naar recepten
Noedels met hete krab
PT90M
Noedels met hete krab
Een heerlijk noedels met hete krab recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noedels met hete krab te bereiden
*Een ruime pan met water aan de kook brengen met wat zout.De Chinese eiernoedels in het kokende water even koken en 2-3 minuten laten opzwellen.Afgieten, in een vergiet met koud water afspoelen zodat de kook er af is en laten uitlekken.Even weg zetten.
*In de pan met dikke bodem de uien en knoflook glazig laten worden en dan toevoegen de lomboks,Nam Pla,cayenne peper en tomaatjes.Roer zodanig dat de tomaatjes hun sap loslaten en laat dan even sudderen.Voeg de wijn toe en kook het vocht voor de helft in.Doe dan de bouillon er bij en kook weer het vocht voor de helft in.
*Vervolgens de boter lepel voor lepel wegwerken in de saus.
*Dan de krab en de peterselie door de saus roeren,zodat er een homogene massa ontstaan is.
*Doe de eiernoedels bij de saus,roer tot de noedels door en door warm zijn en dien direct op in voorverwarmde diepe borden
*Bestrooi met koriander blaadjes
*In de pan met dikke bodem de uien en knoflook glazig laten worden en dan toevoegen de lomboks,Nam Pla,cayenne peper en tomaatjes.Roer zodanig dat de tomaatjes hun sap loslaten en laat dan even sudderen.Voeg de wijn toe en kook het vocht voor de helft in.Doe dan de bouillon er bij en kook weer het vocht voor de helft in.
*Vervolgens de boter lepel voor lepel wegwerken in de saus.
*Dan de krab en de peterselie door de saus roeren,zodat er een homogene massa ontstaan is.
*Doe de eiernoedels bij de saus,roer tot de noedels door en door warm zijn en dien direct op in voorverwarmde diepe borden
*Bestrooi met koriander blaadjes
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dit is de eenvoudigste vorm.Het gerecht kan op allerlei manieren worden gevarieerd :andere pasta,andere bouillon,meer kruiden,enz.