KookJij

Noedelsoep met gamba's

We gebruiken hiervoor de Chinese mie. Je zou kunnen zeggen dat dit één van de vele Aziatische pasta-soepen is. Over het algemeen zijn ze gemakkelijk te maken in korte tijd en zijn ze zeer smakelijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Noedelsoep met gamba's te bereiden

  1. Zet de kippenbouillon op en breng hem langzaam aan de kook.
  2. Voeg de eiermie toe en kook verder gedurende 2 minuten.
  3. Voeg dan toe de garnalen, knoflook, champignons (gehalveerd), sesam-olie, de chilisaus en roer even goed door.
  4. Dan meteen daarna toevoegen de lenteui, zout, zeste en limoensap.
  5. Verdeel over de soepkommen en bestrooi met gefrituurde uitjes en leg in elke kom 4 kwarten van een ei.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Het best drinkt men hierbij thee.
Als wijn zou men een niet al te droge aromatische witte wijn kunnen schenken (bv Riesling).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst