Het best drinkt men hierbij thee.
Als wijn zou men een niet al te droge aromatische witte wijn kunnen schenken (bv Riesling).
Recept
« Terug naar recepten
Noedelsoep met gamba's
PT20M
Noedelsoep met gamba's
We gebruiken hiervoor de Chinese mie. Je zou kunnen zeggen dat dit één van de vele Aziatische pasta-soepen is. Over het algemeen zijn ze gemakkelijk te maken in korte tijd en zijn ze zeer smakelijk.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noedelsoep met gamba's te bereiden
- Zet de kippenbouillon op en breng hem langzaam aan de kook.
- Voeg de eiermie toe en kook verder gedurende 2 minuten.
- Voeg dan toe de garnalen, knoflook, champignons (gehalveerd), sesam-olie, de chilisaus en roer even goed door.
- Dan meteen daarna toevoegen de lenteui, zout, zeste en limoensap.
- Verdeel over de soepkommen en bestrooi met gefrituurde uitjes en leg in elke kom 4 kwarten van een ei.