Recept
« Terug naar recepten
Noga-walnootpralines
PT60M
Noga-walnootpralines
Een heerlijk noga-walnootpralines recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noga-walnootpralines te bereiden
De walnoten fijnhakken. De cornflakes verkruimelen en met de noten vermengen. De noga in 25 gelijke stukken verdelen. De handen bestuiven met poedersuiker en van de nogastukjes balletjes vormen. Door het notenmengsel wentelen, daarbij licht aandrukken. De chocolade in stukken hakken en in een kom doen. Au bain marie laten smelten. De nogaballetjes met een pralinevork of een andere lange vork in de chocolade dompelen. Een aantal keren draaien zodat alles goed met chocolade wordt bedekt. Overtollige chocolade eraf laten druppelen. De pralines op bakpapier of plasticfolie zetten en minstens 1 uur op een koele plaats laten staan. Ze zijn gekoeld 2 weken houdbaar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Patricia zegt:
henriette zegt:
janice zegt:
Al ben ik zelf normaal niet zo dol op walnoten, een andere keer ga ik ook een andere noot proberen.
janice zegt:
maar je kunt ook de nougat uit de supermarkt proberen, gewoon die witte blokjes met vruchten erdoor. Die is niet superzacht maar zit net een beetje aan de harde kant van zacht. Werkt prima dachtik.