Recept
« Terug naar recepten
Nonya maaltijdsoep
PT120M
Nonya maaltijdsoep
Een heerlijk nonya maaltijdsoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Maleisie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nonya maaltijdsoep te bereiden
Laat de paddenstoelen een halfuurtje in heet water wellen.
Spoel ze af en doe ze in een keukenmachine.
Voeg er het gehakt, de kabeljauwfilet en de surimisticks bij, zet de keukenmachine aan en pureer de inhoud.
Voeg de geraspte wortel en de kleingesneden voorjaarsui toe en laat de machine nog even draaien.
Klop het ei los en het samen met het zout, de peper en de maïzena door het mengsel.
Zet de mengkom minstens een halfuur in de koelkast om op te stijven.
Breng in een grote pan de kippenbouillon aan de kook.
Leg intussen de bamboe in een vergiet en spoel hem met koud water af.
Snijd de plakken bamboe in luciferdunne reepjes, voeg die aan de bouillon toe en laat ze een kwartiertje koken.
Snijd de knoflook in dunne plakjes en bak de plakjes op een niet te hoog vuur in de olie.
Schep ze uit de pan en leg ze in een kommetje.
Maak van het gepureerde mengsel balletjes, leg deze in de zacht kokende bouillon en laat ze 15 minuten zachtjes koken.
De soep is nu klaar om te worden geserveerd.
Schep de soep in 4 grote kommen en geef er aparte kommetjes met de gebakken knoflook, fruitjes, koriander en rode peper bij.
Spoel ze af en doe ze in een keukenmachine.
Voeg er het gehakt, de kabeljauwfilet en de surimisticks bij, zet de keukenmachine aan en pureer de inhoud.
Voeg de geraspte wortel en de kleingesneden voorjaarsui toe en laat de machine nog even draaien.
Klop het ei los en het samen met het zout, de peper en de maïzena door het mengsel.
Zet de mengkom minstens een halfuur in de koelkast om op te stijven.
Breng in een grote pan de kippenbouillon aan de kook.
Leg intussen de bamboe in een vergiet en spoel hem met koud water af.
Snijd de plakken bamboe in luciferdunne reepjes, voeg die aan de bouillon toe en laat ze een kwartiertje koken.
Snijd de knoflook in dunne plakjes en bak de plakjes op een niet te hoog vuur in de olie.
Schep ze uit de pan en leg ze in een kommetje.
Maak van het gepureerde mengsel balletjes, leg deze in de zacht kokende bouillon en laat ze 15 minuten zachtjes koken.
De soep is nu klaar om te worden geserveerd.
Schep de soep in 4 grote kommen en geef er aparte kommetjes met de gebakken knoflook, fruitjes, koriander en rode peper bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Zal nog ff spitten in mijn receptenlijst of ik óók niet een Nonya-recept heb!!:D:D
Barbara Metz zegt: