Recept
« Terug naar recepten
Noodle soep met gebakken kipfilet-reepjes
PT25M
Noodle soep met gebakken kipfilet-reepjes
Een heerlijk noodle soep met gebakken kipfilet-reepjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noodle soep met gebakken kipfilet-reepjes te bereiden
Marineer de in stukjes gesneden kipfilet gedurende een uur in de Hoisinsaus. Bak ze daarna snel gaar in een wok met een beetje olie.
In een grote pan en een beetje olie verhit de knoflook en de gember tot die begint te kleuren Doe dan de bouillon erbij, en, wanneer het kookt, doe daar de in stukken gesneden paddenstoeltjes in. Voeg vooral het vocht van de paddenstoelen toe. Voeg ook de gesneden kool toe.
Breng op smaak met de sojasaus, de rijstwijn en de rijstazijn
Voeg de noodles toe, en de lenteuitjes. Laten koken tot de noodles net gaar zijn. Dan de tougé er in en als de soep weer kookt direct uitzetten en opdienen.
Doe de soep in kommen en leg daar de stukjes kipfilet bovenop. Direct serveren. Optie: strooi er ook nog wat stukjes rode peper en korianderblad over.
In een grote pan en een beetje olie verhit de knoflook en de gember tot die begint te kleuren Doe dan de bouillon erbij, en, wanneer het kookt, doe daar de in stukken gesneden paddenstoeltjes in. Voeg vooral het vocht van de paddenstoelen toe. Voeg ook de gesneden kool toe.
Breng op smaak met de sojasaus, de rijstwijn en de rijstazijn
Voeg de noodles toe, en de lenteuitjes. Laten koken tot de noodles net gaar zijn. Dan de tougé er in en als de soep weer kookt direct uitzetten en opdienen.
Doe de soep in kommen en leg daar de stukjes kipfilet bovenop. Direct serveren. Optie: strooi er ook nog wat stukjes rode peper en korianderblad over.
Chanthal zegt: