Recept
« Terug naar recepten
Noordzeetong op Oostendse wijze
PT30M
Noordzeetong op Oostendse wijze
Een heerlijk noordzeetong op oostendse wijze recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noordzeetong op Oostendse wijze te bereiden
Breng de visfumet aan de kook en laat inkoken tot de helft. Bind met de roux en laat indikken. Giet de saus door een puntzeef en werk af met de liaison. Kruid met peper en zout.
Stoom de mosselen gaar in een weinig water met de selderij en peper. Haal de mosselen nadien uit de schelpen.
Breng lichtgezouten water aan de kook en pocheer er de zeetongen in 7 min. in gaar. Laat de zeetongfilets nadien uitlekken en schik op vier borden.
Verdeel er de mosselen en garnalen over. Nappeer royaal met de gebonden saus en serveer meteen. Heerlijk met gegratineerde puree.