Recept
« Terug naar recepten
Normandische Crêpes met vanille-ijs
PT40M
Normandische Crêpes met vanille-ijs
Een heerlijk normandische crêpes met vanille-ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Normandische Crêpes met vanille-ijs te bereiden
Van de ingrediënten een glad beslag roeren, wat goed vloeibaar is.
Minstens een uur laten rusten zodat de bloem kan uitzetten, af en toe doorroeren, zodat de bloem goed mengt.
Appelen schillen, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden. Met het sap van een citroen besprenkelen zodat ze niet verkleuren.
Sap van de overigen citroenen verwarmen met de boter, appels met de rozijnen de en het licht gebruinde amandelschaafsel zachtjes laten stoven en op smaak brengen met de calvados en suiker. Niet te gaar stoven, laten afkoelen.
Boter en suiker smelten en licht laten karamelliseren met wat appelsap en marsala afblussen, zonodig saus iets binden.
IJs maken door eierdooier en suiker met een mixer tot een wit lint te kloppen. Vanillestokje spijten en in de melk trekken. Room toevoegen. Even koken en een deel bij de eimassa gieten. Dan het geheel op een zacht vuur binden, mag niet meer koken en vervolgens laten afkoelen. In de ijsmachine ijs draaien.
Crêpes bakken, dakpansgewijze opstapelen en warm houden.
Presentatie:
Crêpes op een bordje leggen voor de helft vullen met het appelmengsel en dicht vouwen.
Saus er over gieten en een ijsbolletje toevoegen.
Minstens een uur laten rusten zodat de bloem kan uitzetten, af en toe doorroeren, zodat de bloem goed mengt.
Appelen schillen, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden. Met het sap van een citroen besprenkelen zodat ze niet verkleuren.
Sap van de overigen citroenen verwarmen met de boter, appels met de rozijnen de en het licht gebruinde amandelschaafsel zachtjes laten stoven en op smaak brengen met de calvados en suiker. Niet te gaar stoven, laten afkoelen.
Boter en suiker smelten en licht laten karamelliseren met wat appelsap en marsala afblussen, zonodig saus iets binden.
IJs maken door eierdooier en suiker met een mixer tot een wit lint te kloppen. Vanillestokje spijten en in de melk trekken. Room toevoegen. Even koken en een deel bij de eimassa gieten. Dan het geheel op een zacht vuur binden, mag niet meer koken en vervolgens laten afkoelen. In de ijsmachine ijs draaien.
Crêpes bakken, dakpansgewijze opstapelen en warm houden.
Presentatie:
Crêpes op een bordje leggen voor de helft vullen met het appelmengsel en dicht vouwen.
Saus er over gieten en een ijsbolletje toevoegen.