Recept
« Terug naar recepten
Normandische kipfilet met appeltjes
PT20M
Normandische kipfilet met appeltjes
Een heerlijk normandische kipfilet met appeltjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Normandische kipfilet met appeltjes te bereiden
Laat de kipfilets op kamertemperatuur komen.
Snipper de ui.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en braad de kipfilets rondom bruin aan.
Neem ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper.
Laat de ui met de tijm in de braadboter fruiten tot de ui glazig is en roer er het appeldiksap en de crème fraîche door.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de kipfilets terug in de pan en laat ze met het deksel op de pan in 20 minuten op laag vuur gaar stoven.
Snijd intussen de gewassen appels met de schil elk in 8 parten en verwijder de klokhuizen.
Verhit de resterende boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag, bak de appelpartjes aan beide kanten goudbruin en leg ze rond de kipfilets.
Schep voor het opdienen wat saus over de kip met appeltjes en geef de rest apart erbij.
Lekker met aardappelpuree of pasta.
Snipper de ui.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en braad de kipfilets rondom bruin aan.
Neem ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper.
Laat de ui met de tijm in de braadboter fruiten tot de ui glazig is en roer er het appeldiksap en de crème fraîche door.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de kipfilets terug in de pan en laat ze met het deksel op de pan in 20 minuten op laag vuur gaar stoven.
Snijd intussen de gewassen appels met de schil elk in 8 parten en verwijder de klokhuizen.
Verhit de resterende boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag, bak de appelpartjes aan beide kanten goudbruin en leg ze rond de kipfilets.
Schep voor het opdienen wat saus over de kip met appeltjes en geef de rest apart erbij.
Lekker met aardappelpuree of pasta.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
siska zegt:
willydelcart zegt:
Danku voor uw antwoord
lotte1 zegt:
Siska, misschien even voor het compleet te maken nog even de thijm bij de ingrediënten vermelden:)