KookJij

Normandische kipfilet met appeltjes

Een heerlijk normandische kipfilet met appeltjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Normandische kipfilet met appeltjes te bereiden

Laat de kipfilets op kamertemperatuur komen.
Snipper de ui.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en braad de kipfilets rondom bruin aan.
Neem ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper.
Laat de ui met de tijm in de braadboter fruiten tot de ui glazig is en roer er het appeldiksap en de crème fraîche door.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de kipfilets terug in de pan en laat ze met het deksel op de pan in 20 minuten op laag vuur gaar stoven.
Snijd intussen de gewassen appels met de schil elk in 8 parten en verwijder de klokhuizen.
Verhit de resterende boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag, bak de appelpartjes aan beide kanten goudbruin en leg ze rond de kipfilets.
Schep voor het opdienen wat saus over de kip met appeltjes en geef de rest apart erbij.
Lekker met aardappelpuree of pasta.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lotte1

lotte1 zegt:
Een erg lekker en eenvoudig recept, dit gaan we zeker vaker maken.
Siska, misschien even voor het compleet te maken nog even de thijm bij de ingrediënten vermelden:)
siska

siska zegt:
Appeldiksap is een net iets als limonadesiroop, en moet net als ranja aangelengd worden met water. Je kan het niet vervangen door appelsap, want dat is te dun. Het is gewoon te koop in de supermarkt en kan bij de babyprodukten staan.
willydelcart

willydelcart zegt:
Dit lijkt me lekker, alleen... wat is appeldiksap? En is er een vervangmiddel mogelijk?
Danku voor uw antwoord