Recept
« Terug naar recepten
Notenbonbons (zie opm)
PT30M
Notenbonbons (zie opm)
Een heerlijk notenbonbons (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Blue Band Kookboekje : Gebak. 1990
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Notenbonbons (zie opm) te bereiden
De 0,5 el oploskoffie oplossen in de 4 el heet water.
200 gram walnoten fijnmalen in de blender en in een kom doen.
Zeef dan de 200 gram poedersuiker erboven, giet de koffie er bij en kneed alles goed door elkaar tot stevig.
Indien nodig nog wat extra water toevoegen.
Strooi wat poedersuiker op het werkblad en rol het walnotendeeg met een deegroller (of fles) uit tot een lap van ± 1 cm dik.
Steek dan met een steekvormpje of glas rondjes uit met een diameter van ± 3 cm.
Leg de rondjes op alufolie en laat ze een dag drogen.
Meng de volgende dag 100 gram poedersuiker met 1 el kirsch. Goed roeren tot een glad en dik glazuur en bestrijk hiermee de bonbons.
Garneer ze met een stukje walnoot.
200 gram walnoten fijnmalen in de blender en in een kom doen.
Zeef dan de 200 gram poedersuiker erboven, giet de koffie er bij en kneed alles goed door elkaar tot stevig.
Indien nodig nog wat extra water toevoegen.
Strooi wat poedersuiker op het werkblad en rol het walnotendeeg met een deegroller (of fles) uit tot een lap van ± 1 cm dik.
Steek dan met een steekvormpje of glas rondjes uit met een diameter van ± 3 cm.
Leg de rondjes op alufolie en laat ze een dag drogen.
Meng de volgende dag 100 gram poedersuiker met 1 el kirsch. Goed roeren tot een glad en dik glazuur en bestrijk hiermee de bonbons.
Garneer ze met een stukje walnoot.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bert46 zegt:
De bonbons zijn dus 1cm hoog en 3 cm rond
als ze klaar zijn?
Dat is mijn vraag.
Met vr gr bert.
fabita zegt: