Recept
« Terug naar recepten
Notensoep met ei en rijst
PT15M
Notensoep met ei en rijst
Een heerlijk notensoep met ei en rijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Notensoep met ei en rijst te bereiden
Kook de rijst en de eieren. Fruit ondertussen de gesnipperde ui en knoflook in een beetje olie. Voeg de noten, sambal, suiker en bloem toe. Blus af met de bouillon en kokosmelk. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer glad.
Maak midden op een diep bord een mooi hoopje van de rijst. Leg er een doorgesneden ei op en schep er de soep omheen. Bestrooi met koriander.
Maak midden op een diep bord een mooi hoopje van de rijst. Leg er een doorgesneden ei op en schep er de soep omheen. Bestrooi met koriander.