Recept
« Terug naar recepten
Nougatparfait
PT30M
Nougatparfait
Een heerlijk nougatparfait recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nougatparfait te bereiden
(Kan enkele dagen van tevoren): Nougat in kleine stukjes snijden. Slagroom stijf kloppen. In pan die in grotere pan met kokend water hangt (=au bain-marie) eierdooiers met suiker luchtig en romig kloppen, tot alle suiker is opgelost. Pan uit pan nemen en eimengsel al roerend laten afkoelen. Stukjes nougat en sherry door eimengsel kloppen. Slagroom voorzichtig door eimengsel scheppen. Mengsel in bolvormige schaal scheppen en met plasticfolie afdekken. Schaal minstens 24 uur in vriezer zetten.
Bereiden
Granaatappels halveren en boven kom pitjes er met theelepel voorzichtig uitscheppen. Eventuele witte vliesjes verwijderen. Schaal enkele seconden in heet water onderdompelen en parfait op grote, platte schaal storten. Granaatappelpitjes erover strooien en parfait direct serveren.
Bereiden
Granaatappels halveren en boven kom pitjes er met theelepel voorzichtig uitscheppen. Eventuele witte vliesjes verwijderen. Schaal enkele seconden in heet water onderdompelen en parfait op grote, platte schaal storten. Granaatappelpitjes erover strooien en parfait direct serveren.