De garnalen (ik heb wokgarnalen gebruikt die zijn panklaar) zijn in een paar minuten gebakken.
Met de saus kan niets mis gaan.
In plaats van linguine of spaghetti zijn penne ook lekker met deze saus.
Laat je verrassen.
Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met grote garnalen in chiliroomsaus
PT15M
Spaghetti met grote garnalen in chiliroomsaus
Ik heb voor dit pastagerecht wokgarnalen gebruikt. De saus is gemaakt van chilisaus, room, lenteuitjes, witte wijn en knoflook. Gemakkelijk en snel klaar.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti met grote garnalen in chiliroomsaus te bereiden
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in water met zout. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet.
Roer een eetlepel olijfolie door de linguine of de spaghetti. - Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de garnalen snel om en om tot ze een roze kleur krijgen. Maak de garnalen op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan.
- Bak in de overgebleven olie de lente-uitjes en knoflook plm. 2 minuten. Blus af met de wijn en laat de wijn inkoken tot er bijna niets meer over is.
- Voeg de room toe en breng dit aan de kook tot de room wat dikker wordt. Maak de saus op smaak met de chilisaus, peper, zout en paprikapoeder.
- Doe de garnalen in de saus en laat alles goed warm worden. Niet te lang want dan worden de garnalen taai.
- Serveer de saus over de pasta. Garneer de saus met wat gehakte peterselie (staat niet op de foto).