Recept
« Terug naar recepten
Oblok Oblok
PT45M
Oblok Oblok
Een heerlijk oblok oblok recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oblok Oblok te bereiden
Oblok Oblok is een gerecht met gefermenteerde bonen (soja bonen) in de vorm van tahu en tempé
*Begin met de tempé en de tahu te bakken in rijstolie met sesam olie in een wok (wajan) en zet dat apart
*Maak de bumbu door :trassi,kemirinootjes,laos,lombok,sambal,suiker,asemwater,ketumbar,djinten en kunyit in een blender tot een homogene pasta te draaien.
*Fruit de sjalot en knoflook aan in de overgebleven olien en doe daar na een minutt de bumbupasta bij.Wanneer dit mengsel erg lekker gaat geuren doe er dan de kippebouillon bij en de cocos crême.Roer dat goed dorr elkaar en laat even sudderen.Doe er dan de peteh bonen bij en vlak voor het opscheppen de tahu en tempé.Roer goed door en laat op het allerlaatst een paar handjes vol garnalen meekoken.
*Begin met de tempé en de tahu te bakken in rijstolie met sesam olie in een wok (wajan) en zet dat apart
*Maak de bumbu door :trassi,kemirinootjes,laos,lombok,sambal,suiker,asemwater,ketumbar,djinten en kunyit in een blender tot een homogene pasta te draaien.
*Fruit de sjalot en knoflook aan in de overgebleven olien en doe daar na een minutt de bumbupasta bij.Wanneer dit mengsel erg lekker gaat geuren doe er dan de kippebouillon bij en de cocos crême.Roer dat goed dorr elkaar en laat even sudderen.Doe er dan de peteh bonen bij en vlak voor het opscheppen de tahu en tempé.Roer goed door en laat op het allerlaatst een paar handjes vol garnalen meekoken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP:Met witte rijst,omelet,krupuc,emping,eventueel een vleesgerechtje en ketimun salade.
Mia7 zegt: