Recept
« Terug naar recepten
Oesters met komkommerschuim
PT25M
Oesters met komkommerschuim
Een heerlijk oesters met komkommerschuim recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oesters met komkommerschuim te bereiden
Schil de komkommer, pureer met de room en zeef het mengsel.
Pers de limoen en warm het sap op met het uitgeknepen gelatineblaadje Laat het sap afkoelen en meng het met het komkommermengsel. Kruid met peper en zout en doe het eiwit erbij. Meng alles goed.
Doe het mengsel in een sifon en draai er 2 gaspatronen op. Schud de sifon 30 seconden en zet hem 2 uur in de koelkast.
Open de oesters.
Net voor het opdienen: Schud de sifon opnieuw zeer goed, spuit het komkommerschuim op de oester (of in een potje). Schud de sifon altijd opnieuw wanneer er een paar seconden tussen zitten, anders begint het schuim te sputteren. Daarom is het ook veiliger om het schuim eerst in een potje te spuiten en met een lepel over de oesters te verdelen, zo niet loop je het risico dat de oester en het lekkere sap door de druk weggeblazen worden.
Pers de limoen en warm het sap op met het uitgeknepen gelatineblaadje Laat het sap afkoelen en meng het met het komkommermengsel. Kruid met peper en zout en doe het eiwit erbij. Meng alles goed.
Doe het mengsel in een sifon en draai er 2 gaspatronen op. Schud de sifon 30 seconden en zet hem 2 uur in de koelkast.
Open de oesters.
Net voor het opdienen: Schud de sifon opnieuw zeer goed, spuit het komkommerschuim op de oester (of in een potje). Schud de sifon altijd opnieuw wanneer er een paar seconden tussen zitten, anders begint het schuim te sputteren. Daarom is het ook veiliger om het schuim eerst in een potje te spuiten en met een lepel over de oesters te verdelen, zo niet loop je het risico dat de oester en het lekkere sap door de druk weggeblazen worden.