Recept
« Terug naar recepten
Oesters met zeewatersaus
PT45M
Oesters met zeewatersaus
Een heerlijk oesters met zeewatersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookstudio Herman Maessen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oesters met zeewatersaus te bereiden
Bereidingswijze:
De oesters openen en het water opvangen.
De oesters uit de schelp halen ende oesters apart houden.
Het oesterwater door een doek gieten, 1 dl oestenwater mengen met de créme fraiche, witte wijn en een scheutje gembervocht.
Aan de kook brengen en tot de helft reduceren.
Op smaak brengen met gemalen peper.
De zeekraal licht aanbakken en in de oesterschelpen leggen.
Hierop de rauwe oester en de gereduceerde saus.
De oesters openen en het water opvangen.
De oesters uit de schelp halen ende oesters apart houden.
Het oesterwater door een doek gieten, 1 dl oestenwater mengen met de créme fraiche, witte wijn en een scheutje gembervocht.
Aan de kook brengen en tot de helft reduceren.
Op smaak brengen met gemalen peper.
De zeekraal licht aanbakken en in de oesterschelpen leggen.
Hierop de rauwe oester en de gereduceerde saus.