KookJij

Oesters met zeewatersaus

Een heerlijk oesters met zeewatersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookstudio Herman Maessen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oesters met zeewatersaus te bereiden

Bereidingswijze:
De oesters openen en het water opvangen.
De oesters uit de schelp halen ende oesters apart houden.
Het oesterwater door een doek gieten, 1 dl oestenwater mengen met de créme fraiche, witte wijn en een scheutje gembervocht.
Aan de kook brengen en tot de helft reduceren.
Op smaak brengen met gemalen peper.
De zeekraal licht aanbakken en in de oesterschelpen leggen.
Hierop de rauwe oester en de gereduceerde saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst