Recept
« Terug naar recepten
Omelet met ontbijtspek, champignons, tomaat, kaas
PT15M
Omelet met ontbijtspek, champignons, tomaat, kaas
Een heerlijk omelet met ontbijtspek, champignons, tomaat, kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Diana de Bruijne
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omelet met ontbijtspek, champignons, tomaat, kaas te bereiden
Doe de bakboter in de pan en laat dit heet worden.
Verdeel de 5 plakjes ontbijtspek stuk voor stuk over de bodem en bak ze even tot ze een stukje gekrompen en bobbelig zijn.
Zet de warmtebron wat lager.
Verdeel de champignonplakjes over het ontbijtspek.
Kluts de eieren in een kom door elkaar en schenk dit in de pan. Goed verdelen tijdens het schenken.
Strooi hier wat zout overheen.
Verdeel de plakken tomaat over de eieren en maal hier zwarte peper overheen naar smaak.
Bedek nu de inhoud van de pan helemaal met plakjes kaas en strooi hierover tenslotte paprikapoeder.
Doe het deksel op de pan en laat alles op een lage stand verhitten tot de kaas helemaal gesmolten is.
Laat de omelet voorzichtig, om de gesmolten kaas niet te laten verschuiven, met behulp van een kunststof bakspaan op het brood glijden.
Lekker op 1 of 2 bruine boterhammen.
Verdeel de 5 plakjes ontbijtspek stuk voor stuk over de bodem en bak ze even tot ze een stukje gekrompen en bobbelig zijn.
Zet de warmtebron wat lager.
Verdeel de champignonplakjes over het ontbijtspek.
Kluts de eieren in een kom door elkaar en schenk dit in de pan. Goed verdelen tijdens het schenken.
Strooi hier wat zout overheen.
Verdeel de plakken tomaat over de eieren en maal hier zwarte peper overheen naar smaak.
Bedek nu de inhoud van de pan helemaal met plakjes kaas en strooi hierover tenslotte paprikapoeder.
Doe het deksel op de pan en laat alles op een lage stand verhitten tot de kaas helemaal gesmolten is.
Laat de omelet voorzichtig, om de gesmolten kaas niet te laten verschuiven, met behulp van een kunststof bakspaan op het brood glijden.
Lekker op 1 of 2 bruine boterhammen.
Mijn kookverhaal (Diana de Bruijne)
Dit recept heb ik bedacht omdat het gemakkelijk te maken is, toch heel voedzaam en erg lekker op brood is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ddebruijne zegt:
anneke zegt:
voor onze mannen, landbouwers en loonwerkers.
Ik weet nu al dat dit er in
gaat als koek, als ze
even schaften gedurende
de oogstwerkzaamheden.