KookJij

Omelet: pittig met champignon

Een heerlijk omelet: pittig met champignon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: me, myself and I
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Omelet: pittig met champignon te bereiden

Bak de sjalot even aan in wat olijfolie en voeg de champignons toe.
Even blijven husselen en sambal toevoegen.
Zachtjes laten prutten (3 minuten?) en er wat ketjap bij doen.
Hierover de geklutste eieren draperen.
RUSTIG laten garen ( 5 minuten???)
Leg een bord op de pan om deze voor te verwarmen.
Stokbrood snijden.
Steeds een beetje schudden met de pan, zodat de omelet los blijft.
Omelet op het verwarmde bord leggen en samen met het stokbroodje eten!!!

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

Dit recept is ontstaan toen ik toch snel nog even iets warms wilde eten. Het was toen voor het avondeten, maar officieel zal dit een lunchgerecht heten, denk ik....
Ik wist toen die avond niet of ik een gekookt of een gebakken ei zou nemen. Daar het ei viel....werd het maar een omelet:)...champignons waren er ook nog.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jennypiet

jennypiet zegt:
Lekker....!!!:p