Recept
« Terug naar recepten
omelet vesuvius (brandende ijstaart)
PT35M
omelet vesuvius (brandende ijstaart)
Een heerlijk omelet vesuvius (brandende ijstaart) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe omelet vesuvius (brandende ijstaart) te bereiden
Kook in een pan de kristalsuiker met het water tot een heldere siroop . Mix intussen de eiwitten stijf en spatel de poedersuiker erdoor. Voeg al mixend de hele suikersiroop toe aan de eiwitten. Blijf mixen tot het schuim taai en afgekoeld is. Kook voor het trempeersel in een pannetje een suikersiroop van de suiker met 1 dl water. Meng de likeur erdoor.Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Stort het ijs uit de bakken en stapel het op elkaar op een schaal. Snijd de cake in plakken. Bedek het ijs helemaal met plakken cakestrijk het schuim ruw uit over de cake. Zet de taart in de hete oven tot het schuim licht bruin kleurt. Verwarm de cognac tot 50 graden en schenk het in een schoongemaakte halve eischaal. Zet die op de taart en steek de cognac aan. Serveer de brandende omelet direct.
Mark zegt: