Recept
« Terug naar recepten
Omgekeerde bananentaartjes met advocaat
PT40M
Omgekeerde bananentaartjes met advocaat
Een heerlijk omgekeerde bananentaartjes met advocaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omgekeerde bananentaartjes met advocaat te bereiden
Verhit de boter samen met de honing, gember en de limoen in een sauspan tot het geheel licht gekarameliseerd is.
Verdeel de karamel in de vormpjes van 10 cm .
Snijd de bananen in plakjes van 1,5 cm dikte en schik ze op de karamel.
Steek het korstdeeg uit met een steker ( 10 cm) en prik er gaatjes in.
Verdeel de deegplakjes op de banaan.
Bak de bananentaartjes in de oven op 185°C, gedurende 15 minuten.
Meng de advocaat door de vanillesaus en schep deze op de borden.
Haal de taartjes uit de vormen.
Zet de warme taartjes op de saus en schep er een bolletje ijs op.
Garneer eventueel met gedroogde banaan.
Verdeel de karamel in de vormpjes van 10 cm .
Snijd de bananen in plakjes van 1,5 cm dikte en schik ze op de karamel.
Steek het korstdeeg uit met een steker ( 10 cm) en prik er gaatjes in.
Verdeel de deegplakjes op de banaan.
Bak de bananentaartjes in de oven op 185°C, gedurende 15 minuten.
Meng de advocaat door de vanillesaus en schep deze op de borden.
Haal de taartjes uit de vormen.
Zet de warme taartjes op de saus en schep er een bolletje ijs op.
Garneer eventueel met gedroogde banaan.