Recept
« Terug naar recepten
Oogballensoep
PT30M
Oogballensoep
Een heerlijk oogballensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oogballensoep te bereiden
1. Snipper de ui fijn. Schil de aardappel, snij hem in stukjes. Spoel de sla, maak de blaadjes los en snij de harde stronk onderaan weg.
2. Stoof de ui aan in de olijfolie. Strooi er een theelepel paprika bij. Schep om tot de aroma's vrijkomen. Voeg er de aardappel en de kippenfond aan toe. Laat 10 minuten zacht koken. Doe er de sla bij. Laat nog heel even goed doorkoken. Mix en breng op smaak met peper en zout.
3. Pel de uitjes, blancheer ze 1/2 minuut in water. Laat ze schrikken onder de koudwaterkraan en uitlekken. Maak met een puntig mesje een gaatje in elk uitje en druk er een halve olijf in, met het stukje paprika naar boven, zodat de oogbal net écht lijkt.
4. Doe de uitjes bij de soep en laat ze nog heel even goed doorwarmen.
Serveertip
In een uitgehaalde pompoen presenteert deze oogballensoep extra mooi!
2. Stoof de ui aan in de olijfolie. Strooi er een theelepel paprika bij. Schep om tot de aroma's vrijkomen. Voeg er de aardappel en de kippenfond aan toe. Laat 10 minuten zacht koken. Doe er de sla bij. Laat nog heel even goed doorkoken. Mix en breng op smaak met peper en zout.
3. Pel de uitjes, blancheer ze 1/2 minuut in water. Laat ze schrikken onder de koudwaterkraan en uitlekken. Maak met een puntig mesje een gaatje in elk uitje en druk er een halve olijf in, met het stukje paprika naar boven, zodat de oogbal net écht lijkt.
4. Doe de uitjes bij de soep en laat ze nog heel even goed doorwarmen.
Serveertip
In een uitgehaalde pompoen presenteert deze oogballensoep extra mooi!