Recept
« Terug naar recepten
Traybake met pompoen, feta en rosbief
PT60M
Traybake met pompoen, feta en rosbief
Nog even een heerlijk ovengerecht met pompoen uit eigen tuin. Omdat je hier geen gewone aardappelen gebruikt maar zoete
aardappel is het ook nog eens koolhydraatarm. De rosbief kun je eventueel
weglaten omdat er ook al feta gebruikt wordt, of je vervangt het vlees door
enkele chipolataworstjes. Ook lekker.
Verder kun je met de toegevoegde groenten een beetje variëren. Hou wel
in de smiezen dat de gaartijd voor de ingrediënten een beetje hetzelfde is.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Traybake met pompoen, feta en rosbief te bereiden
- Schil de pompoen, haal het binnenste eruit en snij in blokjes. Doe eerst wat olie in een ovenschaal en doe de pompoenblokjes erin.
- Schil de zoete aardappel en snij er blokjes van, doe deze bij de pompoenblokjes.
- Snij de paprika in blokjes en doe ze in de ovenschaal erbij.
- Voeg de tomaatjes toe.
- Strooi de uitgelekte linzen eroverheen.
- Snipper de ui en fruit deze in een klein beetje olie, doe het in de ovenschaal.
- Verkruimel de feta over het geheel.
- Bak het stuk rosbief (met peper en zout) in een beetje hete olie rondom bruin en leg het in het midden van de ovenschaal.
- Strooi peper, zout en paprikapoeder over de groenten, snij 2 teentjes knoflook in dunne plakjes en verdeel ze over de groenten.
- Zet de ovenschaal 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (175 graden C.)