Recept
« Terug naar recepten
Traybake van zoete aardappel, broccoli en paprika
PT60M
Traybake van zoete aardappel, broccoli en paprika
Deze traybake werd vroeger gewoon 'old school' een ovenschotel
genoemd. Tijden veranderen dus benamingen ook. Maakt ook niet uit en
hoe je het ook noemt het is gewoon lekker en makkelijk want de oven doet
het werk. Bovendien is dit zo na die feestdagen ook wel erg slank en
gezond want er komt geen kaas of room aan te pas.
Lekker bij elk stukje vlees of vis.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Traybake van zoete aardappel, broccoli en paprika te bereiden
- Schil de zoete aardappel en snij in stukken, maak roosjes van de broccoli, snij de paprika in reepjes en de ui fijn. Verdeel het allemaal in een grote ovenschaal of op een bakplaat.
- Hak de knoflook fijn, ris de blaadjes van de tijm en de naaldjes van de rozemarijn en verdeel het over de groenten. Strooi peper en zout erover en giet er wat olijfolie overheen.
- Zet het 3 kwartier tot 1 uur in een oven op 200 graden er schep het geregeld door elkaar. De laatste 10 minuten kun je even de grillstand aanzetten.