Recept
« Terug naar recepten
Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony)
PT20M
Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony)
Een veganistische linzensalade. Voor de paddenstoelen
kun je (kastanje)champignons nemen maar nog lekkerder zijn wilde
paddenstoelen, maar dat is niet altijd mogelijk. Een mengsel van gedroogde
paddenstoelen is dan een goed alternatief of je neemt gewoon zoals ik heb
gedaan kastanjechampignons. Een mix van beide kan natuurlijk ook. Ik
heb nog een handvol doormidden gesneden snoeptomaatjes gebruikt om
de salade mee te garneren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Tsjechie
Keuken:
Europese
Bron:
ajvar
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzensalade met champignons (Čočkový salát se žampiony) te bereiden
- Meng voor de vinaigrette het citroensap met een flinke snuf zout, peper, een theelepeltje suiker en een teentje knoflook uit de knijper door elkaar.
- Spoel de linzen uit blik goed af met stromend water en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Hak de ui en snij de champignons in plakjes.
- Verhit een beetje olie in een pan en fruit daarin de ui. Als die glazig wordt, gaan de champignons erbij. Laat ze bakken tot het vocht uit de champignons verdampt is.
- Doe de champignons en de linzen in een grote schaal.
- Voeg de vinaigrette toe en giet er de olie doorheen.
- Breng het indien nodig nog verder op smaak met peper en zout.
- Laat het twee uur in de koelkast afkoelen (of maak het al een dag van te voren).
- Voor het opdienen nog een goed omscheppen en bestrooien met de dille en doe er eventueel wat kleine tomaatjes overheen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Voeg wat tonijn (uit blik) of gekookte, gegrilde of gerookte kip toe en je hebt een heerlijk maaltijdsalade.