Recept
« Terug naar recepten
Oogstkip uit de oven
PT100M
Oogstkip uit de oven
Een heerlijk oogstkip uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
boek Fresh
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oogstkip uit de oven te bereiden
Verwarm de oven voor op 220 graden celcius. Doe de pompoen, ui, paprika en knoflook in een grote diepe braadslede. Meng de olie erdoor met rozemarijn, citroenrasp, zout en peper en spreid alles glad uit. Rooster het 40 minuten. Schakel de oven dan terug naar 200 graden celcius.
Dep de kip droog met keukenpapier. Wrijf haar rondom in met olie en strooi er zout over. Leg haar op de groente, schenk er 125 millimeter bouillon over en strooi de kappertjes erover. Braad de kip 45-55 minuten in de oven of tot het vocht dat eruit loopt helder is. Bestrijk de kip tijdens het braden 2-3 keer met het vocht uit de braadslede.
Leg de kip op een schaal en schep de groente eromheen. Verwarm het vocht in de braadslede op het fornuis met de resterende bouillon en zout en peper naar smaak.Bind de saus desgewenst met een papje van 2 theelepels maïzena en wat water.
Dep de kip droog met keukenpapier. Wrijf haar rondom in met olie en strooi er zout over. Leg haar op de groente, schenk er 125 millimeter bouillon over en strooi de kappertjes erover. Braad de kip 45-55 minuten in de oven of tot het vocht dat eruit loopt helder is. Bestrijk de kip tijdens het braden 2-3 keer met het vocht uit de braadslede.
Leg de kip op een schaal en schep de groente eromheen. Verwarm het vocht in de braadslede op het fornuis met de resterende bouillon en zout en peper naar smaak.Bind de saus desgewenst met een papje van 2 theelepels maïzena en wat water.