Recept
« Terug naar recepten
Oostenrijkse notentaart
PT90M
Oostenrijkse notentaart
Een heerlijk oostenrijkse notentaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oostenrijkse notentaart te bereiden
Bakvorm invetten en met bloem bestuiven.
Bereidingswijze
Eigeel met suiker heel schuimig kloppen.
bloem erdoor heen roeren, je maakt nu geen gebruik meer van de keukenmachine/handmixer.
walnoten en paneermeel er voorzichtig doorheen roeren.
De zeer stijf geslagen eiwitten er voorzichtig doorheen roeren.
De mix in de bakvorm doen en 1 uurtje op 170 graden Celsius (heteluchtoven) bakken.
Hierna iets af laten koelen en de taart overlangs doorsnijden. Beiden helften goed af laten koelen.
Op allebei de helften ahornsiroop schenken (naar smaak). De mascarpone loskloppen met de suiker en de melk. Dit verdeel je over een helft en daar leg je de andere helft op.
Klaar.
Bereidingswijze
Eigeel met suiker heel schuimig kloppen.
bloem erdoor heen roeren, je maakt nu geen gebruik meer van de keukenmachine/handmixer.
walnoten en paneermeel er voorzichtig doorheen roeren.
De zeer stijf geslagen eiwitten er voorzichtig doorheen roeren.
De mix in de bakvorm doen en 1 uurtje op 170 graden Celsius (heteluchtoven) bakken.
Hierna iets af laten koelen en de taart overlangs doorsnijden. Beiden helften goed af laten koelen.
Op allebei de helften ahornsiroop schenken (naar smaak). De mascarpone loskloppen met de suiker en de melk. Dit verdeel je over een helft en daar leg je de andere helft op.
Klaar.
mowgli zegt:
:p groetjes van mowgli!