Recept
« Terug naar recepten
Oosters broodje
PT30M
Oosters broodje
Een heerlijk oosters broodje recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
zig 130413 - L. Lekker 130413
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosters broodje te bereiden
Bak de broodjes volgens de gebruiksaanwijzing af en laat ze iets afkoelen.
Fruit de uien en de knoflook kort in de hete olie, zodat ze net kleurig en zacht worden.
Bak de oesterzwammen mee totdat het vocht verdampt is en breng alles op smaak met peper en zout en een mespuntje sambal.
Bestrijk de opengesneden broodjes aan een kant met de kip-sate salade en verdeel het uienmengsel en de tomaten erover.
Bestrooi ze met de seroendeng en naar wens met peper en zout en leg de bovenkanten erop.
Snijd ze schuin middendoor en serveer direct
Fruit de uien en de knoflook kort in de hete olie, zodat ze net kleurig en zacht worden.
Bak de oesterzwammen mee totdat het vocht verdampt is en breng alles op smaak met peper en zout en een mespuntje sambal.
Bestrijk de opengesneden broodjes aan een kant met de kip-sate salade en verdeel het uienmengsel en de tomaten erover.
Bestrooi ze met de seroendeng en naar wens met peper en zout en leg de bovenkanten erop.
Snijd ze schuin middendoor en serveer direct