De dressing is o.a. gemaakt met een sjalot Edik en een sambal op basis van appels.
De speciale producten die ik gebruikt heb in dit recept kun je eventueel ook vervangen door de gewone gangbare producten.
Recept
« Terug naar recepten
Salade met broccoli en nog veel meer lekkers
PT30M
Salade met broccoli en nog veel meer lekkers
Behalve broccoli, zit er ook nog, tomaatjes, bleekselderij, paprika, mais en appel en deze salade.
De dressing is heerlijk fris en romig door de Turkse yoghurt en de yogonaise, de sjalot en de sjalot Edik zijn heerlijke smaakmakers, en een beetje (fruity) sambal geeft het geheel net een beetje meer pit.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met broccoli en nog veel meer lekkers te bereiden
- Snijd de broccolistruik in kleine roosjes en blancheer deze even in kokend water, laat dit goed uitlekken.
- Snijd de kers tomaatjes doormidden, de bleekselderij in dunne boogjes, de paprika en de appel in kleine blokjes en schep dit allemaal doorelkeaar.
- Snij de sjalot fijn en maak de dressing, schep deze door de salade en laat dit nog minstens een uur (of langer) in de koelkast staan zodat de smaken goed in kunne trekken.