KookJij

Oosters gehaktbrood

Een heerlijk oosters gehaktbrood recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: IKEA kookboekje
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosters gehaktbrood te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de groene bladeren van de paksoi en blancheer ze 1 minuut in een pan met ruim kokend water of in een schone vochtige doek gerold in de magnetron op vol vermogen. Spoel de bladeren in een vergiet af met koud stromend water. Laat ze goed uitlekken en dep ze daarna droog.
Vet de cakevorm in met boter en bekleed de vorm tot aan de rand met paksoi. Verhit de olie in een wok en fruit de ui zachtjes goudbruin. Roer de currypasta erdoor. Meng het gehakt in een kom met het uimengsel, het ei, de kokos en 2 theelepels zout door elkaar en kneed alles tot een samenhangende massa. Schep de bosuitjes, paprika en de helft van de pinda's erdoor. Vul de cakevorm met het geakt en druk goed aan. Strooi de rest van de pinda's erover. Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in ± 40 minuten bruin en gaar. Laat het uit de oven nog een kwartiertje staan. Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer het met de roergebakken paksoi.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst