KookJij

Oosterschelde kreeft met een terrine van zeeuws sp

Een heerlijk oosterschelde kreeft met een terrine van zeeuws sp recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosterschelde kreeft met een terrine van zeeuws sp te bereiden

Maak het schuim door 100 g aardappelpuree, 1 dl room, 200 g fijngeraspte Parmezan, 3 eetlepels olijfolie en 2 eidooiers goed te mengen en door een puntzeef te wrijven. Breng op smaak met peper en zout en vul er de kidde mee.
Voeg 2 patronen toe en houd warm.
Snijd voor de terrine aardappelen (ras Frieslander) in plakjes, evenals Zeeuws spek. Bekleed de terrine met vetvrij papier en vul met laagjes aardappel, geraspte Parmezan en laagjes spek. Ga zo door tot hij vol is.
Bak af in de oven op 160°C gedurende 1 minuut.
Zet dan onder druk weg in de koeling.
Bestrooi de terrine na het snijden met de rietsuiker en brand even af met de brander.

Kook de kreeften (330 gram) af, de staart 3 minuten en de scharen 2 minuten.
Haal de lamsoren door de boter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

enilorac

enilorac zegt:
Hallo Ria,
Ook ik ken dit apparaat niet, ik ben er met google achter gekomen dat het dient om mousse/slagroom mee op te spuiten. Eenvoudiger is het gebruik van een spuitzak, de mousse/slagroom wordt dan alleen minder luchtig. Groetjes, Caroline (heb er weer wat bij geleerd :) )
ria

ria zegt:
wat bedoel je met 'de kidde'? En welke patronen?Hoeveelheid lamsoren is niet aangegeven, maar het lijkt me erg lekker dus ik wil het wel proberen:p