Recept
« Terug naar recepten
Oosterse kipsalade
PT25M
Oosterse kipsalade
Een heerlijk oosterse kipsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse kipsalade te bereiden
Snijd de kipfilet in reepjes.Maak de dressing voor de salade:pers de sinaasappel uit,hak het ontvelde knoflookteentje in kleine stukjes en leg deze in een grote kom.Snipper het gepelde sjalotje en doe de snippers bij de knoflook.Voeg het citroensap,de sojasaus en het sinaasappelsap toe en roer door elkaar.verwijder de bovenkant en het steeltje van het pepertje.Snijd het pepertje in dunne ringetjes.Was en droog de slablaadjes.Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan of wok en bak de kipreepjes in 10 minuten helemaal gaar.Laat ze vervolgens afkoelen.Leg de kipreepjes in de dressing en laat ze 10 minuten marineren.Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan in enkele druppels olie lichtbruin.Schep ze uit de pan in een kommetje.Verdeel de slablaadjes over de borden.Verdeel de reepjes kip en de dressing erover.Garneer de salade met de peperreepjes en strooi er een beetje sesamzaad en munt over.
stefan en rufus zegt: