Recept
« Terug naar recepten
Oosterse kipschotel
PT30M
Oosterse kipschotel
Een heerlijk oosterse kipschotel recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse kipschotel te bereiden
In plaats van kippenlevers kunt u ook kipvleeswaren gebruiken, reken dan op een totale bereidingstijd van circa 10 minuten.
Kook de kippenlevers in ruim water gedurende ongeveer 1 minuut. Spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de gehakte uien. Voeg het in blokjes gesneden spek toe en bak hierin de levers rondom bruin.
Vervolgens de kruiden en de suiker erbij doen en circa 5 minuten roerbakken. Volg de gebruiksaanwijzing voor de santen en voeg dit toe aan de wok. Verwarm het gerecht nog even goed door en maak het op smaak met peper.
Lekker met gekookte mie en bestrooid met seroendeng.
Kook de kippenlevers in ruim water gedurende ongeveer 1 minuut. Spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de gehakte uien. Voeg het in blokjes gesneden spek toe en bak hierin de levers rondom bruin.
Vervolgens de kruiden en de suiker erbij doen en circa 5 minuten roerbakken. Volg de gebruiksaanwijzing voor de santen en voeg dit toe aan de wok. Verwarm het gerecht nog even goed door en maak het op smaak met peper.
Lekker met gekookte mie en bestrooid met seroendeng.
kaat zegt: