Recept
« Terug naar recepten
Oosterse rijst
PT45M
Oosterse rijst
Een heerlijk oosterse rijst recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse rijst te bereiden
Snijd het vlees in blokjes.Schil en snipper de uien en bak het vlees en de uien in de olie goudbruin.Schil de knoflook en knijp deze boven de pan uit.Voeg de kerriepoeder en de rijst toe en bak deze 1 min.mee.Giet de bouillon erbij en breng alles,al roerend, aan de kook.Laat de rijst op een zacht vuur 25 min.koken.Proef hoeveel peper en zout er nog nodig is en voeg de cayennepeper toe.Was de rozijnen onder de warme kraan en laat ze goed uitlekken.Schil de bananen en snijd ze in plakjes.Dep de ananas droog en snijd deze in kleine stukjes.Schep de rozijnen,banenen en de ananas voorzichtig door de rijst en laat het fruit warm worden.
Lekker met een salade.
Lekker met een salade.