KookJij

Oosterse rijst

Een heerlijk oosterse rijst recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosterse rijst te bereiden

Snijd het vlees in blokjes.Schil en snipper de uien en bak het vlees en de uien in de olie goudbruin.Schil de knoflook en knijp deze boven de pan uit.Voeg de kerriepoeder en de rijst toe en bak deze 1 min.mee.Giet de bouillon erbij en breng alles,al roerend, aan de kook.Laat de rijst op een zacht vuur 25 min.koken.Proef hoeveel peper en zout er nog nodig is en voeg de cayennepeper toe.Was de rozijnen onder de warme kraan en laat ze goed uitlekken.Schil de bananen en snijd ze in plakjes.Dep de ananas droog en snijd deze in kleine stukjes.Schep de rozijnen,banenen en de ananas voorzichtig door de rijst en laat het fruit warm worden.
Lekker met een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst