Recept
« Terug naar recepten
Oosterse soep van wortelen en kikkererwten
PT50M
Oosterse soep van wortelen en kikkererwten
Een heerlijk oosterse soep van wortelen en kikkererwten recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Azie
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse soep van wortelen en kikkererwten te bereiden
Was de groenten en maak ze schoon. Snij ze daarna in grote stukken.
Spoel de kikkererwten onder koud water af en laat ze uitlekken.
Bak de groenten in een pot met 1 soeplepel Solo, voeg ¾ van de kikkererwten, de curry en 1 Bouillonketeltje groenten toe.
Giet 1 liter water in de pot, breng aan de kook en laat 45 minuten koken.
Neem de pot van het vuur en mix de soep (niet te fijn) en dien ze op in kommen met de rozijnen, de rest van de erwten en de fijngeknipte koriander.
Spoel de kikkererwten onder koud water af en laat ze uitlekken.
Bak de groenten in een pot met 1 soeplepel Solo, voeg ¾ van de kikkererwten, de curry en 1 Bouillonketeltje groenten toe.
Giet 1 liter water in de pot, breng aan de kook en laat 45 minuten koken.
Neem de pot van het vuur en mix de soep (niet te fijn) en dien ze op in kommen met de rozijnen, de rest van de erwten en de fijngeknipte koriander.