Recept
« Terug naar recepten
Lamscotelet geserveerd met savooikool en zoete aardappel
PT30M
Lamscotelet geserveerd met savooikool en zoete aardappel
Een heerlijk lamscotelet geserveerd met savooikool en zoete aardappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamscotelet geserveerd met savooikool en zoete aardappel te bereiden
Aardappelen schillen, koken, afgieten en pureren en kruiden naar smaak.
Coteletten kruiden en roze aanbakken.
Pijnboompitten en amandelschilfers even droog opbakken in een pan.
Halve tomaat ontpit in blokjes snijden mengen met een beetje olie coco & curry en de koriander grof gesneden eronder mengen.
Savooikool wassen en in stukken snijden even blancheren in kokend water, giet af en duw al het vocht uit de kool.
In een wokpan de olie opwarmen de ajuin in ringen gesneden, look fijn gesneden even opwokken. Voeg de kruiden toe evenzeer de kool en tomaat in stukken gesneden.
Even goed opschudden.
Neem een vuurvaste schotel smeer in met de olie evenzeer de uitsteekvormen en plaats deze in de schotel.
Vul de uitsteekvormen met een deel van de groenten, een beetje kaas erover en vervolgens de puree.
Opnieuw de groenten erover verdelen en maak quenelles van de overschot van de puree en plaats deze op het gerecht. Zet de schotel in de oven op 180 gr en laat een tiental min opwarmen.
Tomatenblokjes dressing op het bord serveren serveer er de groenten-puree mengeling op en werk af met verse korianderblaadjes.
Serveer er de lamscoteletten bij en werk af met kaas en de pijnboompitten en amandelschilfers.
Coteletten kruiden en roze aanbakken.
Pijnboompitten en amandelschilfers even droog opbakken in een pan.
Halve tomaat ontpit in blokjes snijden mengen met een beetje olie coco & curry en de koriander grof gesneden eronder mengen.
Savooikool wassen en in stukken snijden even blancheren in kokend water, giet af en duw al het vocht uit de kool.
In een wokpan de olie opwarmen de ajuin in ringen gesneden, look fijn gesneden even opwokken. Voeg de kruiden toe evenzeer de kool en tomaat in stukken gesneden.
Even goed opschudden.
Neem een vuurvaste schotel smeer in met de olie evenzeer de uitsteekvormen en plaats deze in de schotel.
Vul de uitsteekvormen met een deel van de groenten, een beetje kaas erover en vervolgens de puree.
Opnieuw de groenten erover verdelen en maak quenelles van de overschot van de puree en plaats deze op het gerecht. Zet de schotel in de oven op 180 gr en laat een tiental min opwarmen.
Tomatenblokjes dressing op het bord serveren serveer er de groenten-puree mengeling op en werk af met verse korianderblaadjes.
Serveer er de lamscoteletten bij en werk af met kaas en de pijnboompitten en amandelschilfers.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.