Recept
« Terug naar recepten
Soep: kleurrijk en pittig gekruid
PT20M
Soep: kleurrijk en pittig gekruid
Een heerlijk soep: kleurrijk en pittig gekruid recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep: kleurrijk en pittig gekruid te bereiden
Broccoli de stengel in fijne ringen snijden en de broccoli in kleine roosjes verdelen.
Courgette in dunne reepjes snijden.
Look fijn snijden.
Aardappel in blokjes snijden.
Wortel in blokjes snijden.
Paprika's in fijne reepjes snijden.
Tomaat ontdoen van vruchtvlees, deze in de soep verwerken en hou de buitenkant van de tomaat bij voor afgarnering deze in blokjes snijden.
Stoof de groenten beetgaar aan in een beetje boter, kruid zeer pittig af. Voeg water toe en laat op een zacht vuur pruttelen, even proeven indien nodig bijkruiden en de balletjes toevoegen.
Serveer de soep zeer warm en werk af met kaas, verse koriander en de tomatenblokjes.
Courgette in dunne reepjes snijden.
Look fijn snijden.
Aardappel in blokjes snijden.
Wortel in blokjes snijden.
Paprika's in fijne reepjes snijden.
Tomaat ontdoen van vruchtvlees, deze in de soep verwerken en hou de buitenkant van de tomaat bij voor afgarnering deze in blokjes snijden.
Stoof de groenten beetgaar aan in een beetje boter, kruid zeer pittig af. Voeg water toe en laat op een zacht vuur pruttelen, even proeven indien nodig bijkruiden en de balletjes toevoegen.
Serveer de soep zeer warm en werk af met kaas, verse koriander en de tomatenblokjes.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.