KookJij

Dagschotel: bloemkool op een bedje van zoete aardappel met varkenshaasje in een pittig sausje

Experimenteren voor de feestdagen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: bloemkool op een bedje van zoete aardappel met varkenshaasje in een pittig sausje te bereiden

  1. Aardappel in blokjes snijden en deze beetgaar koken, afgieten en pureren deze goed kruiden het ei eronder mengen en een klontje boter. Bloemkool kruiden met peper, zout en muskaatnoot deze beetgaar steamen. Varkenshaasje kruiden met peper en zout en deze rosé aanbakken. Voor de saus: sjalotjes en look zeer fijn snijden deze opstoven in een beetje boter voeg de gepelde en in blokjes gesneden tomaat toe evenzeer de fijn gesneden rucola. Voeg bouillon toe en laat even opkoken, mix de saus en breng deze opnieuw aan de kook en indien nodig bijbinden. Serveer alles zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Oei, dat klinkt ook heerlijkkkk!!!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Moet lukken met de peertjes, heb nog een receptje klaar om te posten met peertjes gevuld met confituur en eendenborstfilet ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dit is een goed gelukt experiment voor de feestdagen! Nog een paar peertjes erbij, en smullen maar! :-)