Recept
« Terug naar recepten
Oosterse vleesschotel met shiitakes en gember
PT20M
Oosterse vleesschotel met shiitakes en gember
Een heerlijk oosterse vleesschotel met shiitakes en gember recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Azie
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse vleesschotel met shiitakes en gember te bereiden
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat de rijst 15 minuten nagaren met de deksel op de pan.
Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes .Veeg de shii-takes schoon en snijd deze doormidden. Schil de gember en hak of rasp het stukje fijn.
Verhit een wok op hoog vuur. Verwarm de olie en wok de spekreepjes in 8 minuten krokant. Schep het overtollig vet voorzichtig uit de wok. Voeg de knoflook, gember, shii-takes en prei toe en roerbak 3 minuten. Voeg de bruine suiker toe. Blus af met limoensap. Voeg het bouillonketeltje met 150 ml (een kopje) water en de ketjap toe. Laat het geheel nog 2 minuten zacht doorkoken onder af en toe roeren.
Serveer de vleesschotel met de gekookte rijst.
Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes .Veeg de shii-takes schoon en snijd deze doormidden. Schil de gember en hak of rasp het stukje fijn.
Verhit een wok op hoog vuur. Verwarm de olie en wok de spekreepjes in 8 minuten krokant. Schep het overtollig vet voorzichtig uit de wok. Voeg de knoflook, gember, shii-takes en prei toe en roerbak 3 minuten. Voeg de bruine suiker toe. Blus af met limoensap. Voeg het bouillonketeltje met 150 ml (een kopje) water en de ketjap toe. Laat het geheel nog 2 minuten zacht doorkoken onder af en toe roeren.
Serveer de vleesschotel met de gekookte rijst.