KookJij

oosterse zalmfilet van de grill

Een heerlijk oosterse zalmfilet van de grill recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Chili
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe oosterse zalmfilet van de grill te bereiden

Wrijf de stukken zalm in met 2 el limoensap, gemberpoeder en royaal zwarte peper en bestrijk ze met 1/2 el roerbakolie. Laat de zalm 15 min liggen. Kook de chinese eiermie beetgaar volgens de aanwijzing op het pak. Verwarm de rest van de olie in een wok en roerbak de prei in 3 min gaar. Verwarm de grillpan op hoog vuur tot deze goed heet is en leg de zalmfilets erin. Rooster de zalm in 4 min mooi bruin. Ze zijn dan van binnen nog rosè. Keer de zalm pas als de filets vanzelf van de ribbels los komen. Druppel na het keren 2 el sojasaus over de zalm. Schep de eiermie door de prei en warm de mie al omscheppend nog heel even door. Breng de mie op smaak met limoensap en sojasaus. Schep de mie met prei in wijde kommen of op borden en leg de zalmfilets erop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

janice

janice zegt:
ik heb dit op een bbq-feestje gemaakt met het thema 1001-nacht, de zalm viel bij iedereen in de smaak! Deze zalm is anders dan standaard, maar écht heel lekker.