Recept
« Terug naar recepten
Openhaardblokken
PT30M
Openhaardblokken
Een heerlijk openhaardblokken recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
koken zonder grenzen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Openhaardblokken te bereiden
Ovenvoorverwarmen op 200 graden. Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker romig. Mix de bloem en de cacao en zeef het over het eimengsel en schep het er doorheen. Het deeg gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat, 30x35 cm. strijken. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Na het bakken, de biscuit direct op een met suiker bestrooid papier storten en het bakpapier er voorzichtig afnemen. De nog warme biscuit dun met confituur bestrijken.De slagroom stijf kloppen met 2 eetlepels suiker. De slagroom gelijkmatig uitstrijken over het deeg en de bevroren frambozen hierop verdelen. Het biscuit met behulp van het bakpapier in de breedte tot een derde inrollen. De rollade afsnijden en in papier wikkelen.Herhaal dit nog 2 keer. De rollade 2 uur koud wegzetten. De chocolade smelten au bain marie en de rollade hiermee bestrijken. In de nog zachte chocolade met een vork een boomschorspatroon tekenen. Na het uitharden van de chocolade de rollade in vershillende grote stukken snijden, op een schaal als gekloofd brandhout neer leggen en met poedersuiker en cacao bestrooien. Om te versieren confituur, water en taartina volgens voorschrift op de verpakking klaarmaken. De kokend hete taartpoeder in een diep bord gieten en laten afkoelen. Zodra het afgekoeld is kunt u hier vlammetjes uit snijden en de haardblokken daarmee versieren.
mariska appel zegt: