Recept
« Terug naar recepten
Opor Daging (Indoneschische Boeuf)
PT210M
Opor Daging (Indoneschische Boeuf)
Een heerlijk opor daging (indoneschische boeuf) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Lambert
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Opor Daging (Indoneschische Boeuf) te bereiden
Snijd het vlees in blokjes.Maak de uien,de knoflook,de kemiries en de geschilde gember-en laoswortel kort met een staafmixer heel fijn.Verhit de olie in een braadpan en fruit het ui-kruidenmengsel met de ketoembar,de djinten,de seré en salaam lichtbruin.Bak de blokjes rundvlees mee totdat ze rondom bruin zijn.Blus het met een scheutje heet water af en roer de santen erdoor.Voeg zout naar smaak toe.Laat het rundvlees met de deksel op de pan in 2 1/2 á 3 uur gaar stoven.
Serveer er rijst, atjar en kreopoek bij.
Serveer er rijst, atjar en kreopoek bij.
bobbeltje zegt: