KookJij

Opor Daging (Indoneschische Boeuf)

Een heerlijk opor daging (indoneschische boeuf) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Lambert
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Opor Daging (Indoneschische Boeuf) te bereiden

Snijd het vlees in blokjes.Maak de uien,de knoflook,de kemiries en de geschilde gember-en laoswortel kort met een staafmixer heel fijn.Verhit de olie in een braadpan en fruit het ui-kruidenmengsel met de ketoembar,de djinten,de seré en salaam lichtbruin.Bak de blokjes rundvlees mee totdat ze rondom bruin zijn.Blus het met een scheutje heet water af en roer de santen erdoor.Voeg zout naar smaak toe.Laat het rundvlees met de deksel op de pan in 2 1/2 á 3 uur gaar stoven.
Serveer er rijst, atjar en kreopoek bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Lambert ik heb je recept veranderd,maar dat kun je ook zelf doen door bovenaan op het ikoontje te klikken naast het sterretje.Daar staat dan recept bewerken en dan kan je het veranderen.Groetjes Marijke.
Lambert

Lambert zegt:
Bereidingstijd is GEEN 3 min minuten maar 3,5 uur. Kan dit veranderd worden.