Recept
« Terug naar recepten
Opor-opor (rundvlees gerecht)
PT90M
Opor-opor (rundvlees gerecht)
Een heerlijk opor-opor (rundvlees gerecht) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
www.kookotheek.com/indisch/vlees/opor_van_rundvlees.htm
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Opor-opor (rundvlees gerecht) te bereiden
Snijd het vlees in kleine stukjes.
Snijd de uien en knoflook fijn.
Bak deze in de olie tot ze glazig ziet.
Voeg het vlees, kermirienootjes, salam, djeroek poeroet, sereh, laos, djinten, suiker, peper en zout toe.
Los de assem op in het water en blus het geheel er mee af.
Laat het geheel een 40 min. sudderen. Voeg de santen toe en laat dit oplossen in het geheel. Laat het geheel nog een keer 40 min. sudderen.
Verwijder de blaadjes.
Snijd de uien en knoflook fijn.
Bak deze in de olie tot ze glazig ziet.
Voeg het vlees, kermirienootjes, salam, djeroek poeroet, sereh, laos, djinten, suiker, peper en zout toe.
Los de assem op in het water en blus het geheel er mee af.
Laat het geheel een 40 min. sudderen. Voeg de santen toe en laat dit oplossen in het geheel. Laat het geheel nog een keer 40 min. sudderen.
Verwijder de blaadjes.